Móra Könyvkiadó

65 éve a gyermekkultúra szolgálatában

A Móra Könyvkiadó klasszikus és kortárs, hazai és külföldi gyermek- és ifjúsági irodalom, a gyermekkultúra hagyományörző és értékteremtő szellemi műhelye. Az 1950-ben alapított kiadó 1957-ben vette föl Móra Ferenc nevét, és évtizedeken át - a magyar kiadói struktúrának megfelelően - a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője volt. A 1990-es évektől részvénytársasági formában folytatja munkáját, évente közel 200 címet jelentet meg. Az első könyves élményt nyújtó képeskönyvtől, a gyermekversen, a meseregényen, a kamaszoknak szóló irodalmon túl a felnőtt- és a gyermekirodalom határmezsgyéjén egyensúlyozó rendhagyó kötetekig, valamint életműsorozataival minden korosztálynak kínál értékes és érdekes irodalmi alkotásokat.

A Kiadó széles körű nemzetközi ismertsége és elismertsége nem kis mértékben az egységes szellemű csapatmunkának, igényes szerkesztőségi tevékenységnek, gondos könyvtervezésnek és a lehetőségeket maximálisan kihasználó technikai kivitelezésnek köszönhető.

 

A Móra Könyvkiadó 2012-ben a Csimotával, az egyik legprogresszívebb gyermekkönyvkiadóval létrehozta a Móra Kiadói Csoportot, amelyhez 2014 januárjában a Cerkabella Könyvek is csatlakozott.